Студентска годишна научна конференция „Студентски идеи за предизвикателствата и възможностите за конкурентоспособно развитие на фирмите в сферата на маркетинга и туризма
Сборник

Автор(и): 

ISBN978-619-208-119-5
Излязла от печат:  21.11.2017 г.
Брой страници:  108
Цена:  6 лв.

Съдържание:

Дестинар Терзиева / Destinar Terzieva

БАКШИШИТЕ – ПООЩРЕНИЕ

ИЛИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ

tips – incentive or injustice........................................ 7

 

Симона Цвяткова / Simona Tsvyatkova

БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ –

ЗАРАЖДАНЕ, РАЗВИТИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ

bulgarian natioal gastronomy –

genesis, development and pespectives................. 13

 

Мартин Желев / Martin Zhelev

ГЕЙМИФИЦИРАНЕТО И

МОТИВАЦИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ

Employees gamification and motivation........... 21

 

Гергана Иванова / Gergana Ivanova

ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА

СТАРТИРАНЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТСКИ

БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ

POSSIBILITIES AND PERSPECTIVES FOR LAUNCHING

OF TOURIST AGENCY BUSINESS IN BULGARIA ............ 28

 

Йорданка Левскà / Yordanka Levska

ТРИТЕ КОМПОНЕНТА НА

УСПЕШНИЯ И КОНКУРЕНТЕН БИЗНЕС

THE THREE COMPONENTS OF A SUCCESSFUL

AND COMPETITIVE BUSINESS........................................... 36

 

Гергана Иванова, Кристин Миленкова /

Gergana Ivanova, Kristin Milenkova

СРЕДСТВА ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА КЛИЕНТИ

В НОВООТКРИТ РЕСТОРАНТ

NSTRUMENTS FOR ATTRACTING OF CUSTOMERS

IN A NEW RESTAURANT.................................................... 42

 

Дестинар Терзиева / Destinar Terzieva  

ТУРОПЕРАТОРИТЕ – ПЪТ

ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕКОТУРИЗЪМTouroperators –

AN OPTION FOR

DEVELOPMENT oF THE BULGARIAN ECOTOURISM............... 48

Кристина Димитрова / Kristina Dimitrova

СЪЩНОСТ, ХАРАКТЕРИСТИКИ

И ЗНАЧЕНИЕ НА РУМСЪРВИСА

essence, characteristics and significance

of THE room service...................................................... 56

 

Милица Петрова / Militsa Petrova

ПСИХОЛОГИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ В МАРКЕТИНГА

PSYCHOLOGY OF COLORS IN MARKETING.................... 63

 

Марио Пенков / Mario Penkov

ВЛИЯНИЕ НА СЕЗОННОСТТА ВЪРХУ МОРСКИЯ И

ПЛАНИНСКИЯ ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ

THE INFLUENCE OF SEASONALITY ON SEA

AND MAUNTAIN TOURISM IN BULGARIA...................... 69

 

Ралица Тодорова / Ralitsa Todorova

ТЕМАТИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ –

СПЕЦИФИКА И ФАКТОРИ ЗА РАЗВИТИЕ

THEMED RESTAURANTS – SPECIFICITY

AND FACTORS FOR EVOLUTION...................................... 78

 

Венелин Ангелов / Venelin Angelov

КАКВИ „ТАЙНИ” КРИЯТ

ВЕРИГИТЕ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ

WHAT SECRETS HIDE FAST FOOD CHAINS..................... 86

 

Мартин Желев / Martin Zhelev

ВИРТУАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

И ПРИЛОЖЕНИЕТО ИМ В ТУРИЗМА

VIRTUAL technology and

its application in tourism.......................................... 92

 

Надя Станева / Nadya Staneva

ИНОВАЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ

НА СТРАНАТА И ИНОВАТИВЕН МАРКЕТИНГ

INNOVATION POTENTIAL OF THE COUNTRY

AND INNOVATIVE MARKETING…………………………..100