Дестинар Терзиева
/ Destinar Terzieva
БАКШИШИТЕ – ПООЩРЕНИЕ
ИЛИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ
tips – incentive or injustice........................................ 7
Симона Цвяткова /
Simona Tsvyatkova
БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА
КУХНЯ –
ЗАРАЖДАНЕ, РАЗВИТИЕ И
ПЕРСПЕКТИВИ
bulgarian natioal gastronomy –
genesis, development and pespectives................. 13
Мартин Желев / Martin Zhelev
ГЕЙМИФИЦИРАНЕТО И
МОТИВАЦИЯТА НА
СЛУЖИТЕЛИТЕ
Employees gamification and motivation........... 21
Гергана Иванова /
Gergana Ivanova
ВЪЗМОЖНОСТИ И
ПЕРСПЕКТИВИ ЗА
СТАРТИРАНЕТО НА
ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТСКИ
БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ
POSSIBILITIES
AND PERSPECTIVES FOR LAUNCHING
OF
TOURIST AGENCY BUSINESS IN BULGARIA ............ 28
Йорданка Левскà / Yordanka
Levska
ТРИТЕ КОМПОНЕНТА НА
УСПЕШНИЯ И КОНКУРЕНТЕН
БИЗНЕС
THE
THREE COMPONENTS OF A SUCCESSFUL
AND
COMPETITIVE BUSINESS........................................... 36
Гергана
Иванова, Кристин Миленкова /
Gergana
Ivanova, Kristin Milenkova
СРЕДСТВА ЗА ПРИВЛИЧАНЕ
НА КЛИЕНТИ
В НОВООТКРИТ РЕСТОРАНТ
NSTRUMENTS FOR
ATTRACTING OF CUSTOMERS
IN A NEW RESTAURANT.................................................... 42
Дестинар Терзиева
/ Destinar Terzieva
ТУРОПЕРАТОРИТЕ – ПЪТ
ЗА РАЗВИТИЕ НА
БЪЛГАРСКИЯ ЕКОТУРИЗЪМTouroperators –
AN OPTION FOR
DEVELOPMENT oF THE BULGARIAN ECOTOURISM............... 48
Кристина
Димитрова / Kristina Dimitrova
СЪЩНОСТ,
ХАРАКТЕРИСТИКИ
И ЗНАЧЕНИЕ НА
РУМСЪРВИСА
essence,
characteristics and significance
of
THE room service...................................................... 56
Милица Петрова / Militsa Petrova
ПСИХОЛОГИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ
В МАРКЕТИНГА
PSYCHOLOGY
OF COLORS IN MARKETING.................... 63
Марио Пенков / Mario Penkov
ВЛИЯНИЕ НА СЕЗОННОСТТА
ВЪРХУ МОРСКИЯ И
ПЛАНИНСКИЯ ТУРИЗЪМ В
БЪЛГАРИЯ
THE
INFLUENCE OF SEASONALITY ON SEA
AND
MAUNTAIN TOURISM IN BULGARIA...................... 69
Ралица Тодорова /
Ralitsa Todorova
ТЕМАТИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА
ХРАНЕНЕ –
СПЕЦИФИКА И ФАКТОРИ ЗА
РАЗВИТИЕ
THEMED
RESTAURANTS – SPECIFICITY
AND
FACTORS FOR EVOLUTION...................................... 78
Венелин Ангелов /
Venelin Angelov
КАКВИ „ТАЙНИ” КРИЯТ
ВЕРИГИТЕ ЗА БЪРЗО
ХРАНЕНЕ
WHAT
SECRETS HIDE FAST FOOD CHAINS..................... 86
Мартин Желев / Martin Zhelev
ВИРТУАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
И ПРИЛОЖЕНИЕТО ИМ В
ТУРИЗМА
VIRTUAL
technology and
its
application in tourism.......................................... 92
Надя Станева / Nadya Staneva
ИНОВАЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ
НА СТРАНАТА И
ИНОВАТИВЕН МАРКЕТИНГ
INNOVATION
POTENTIAL OF THE COUNTRY
AND INNOVATIVE MARKETING…………………………..100